BAŞKAN AKÇAY'DAN 103. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

15 ŞUBAT 2021

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail Akçay; Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Akçay mesajında; ''Osmanlı devletinin çöküş süreci ile birlikte başlayan siyasi ve askeri boşluk ile işgalci güçler ülkemizin her bir köşesini ele geçirerek işgal etmeye başlamış, işgal ettikleri bölgelerde milletimizi de bu kutsal vatan topraklardan söküp atma gayretiyle ellerinden gelen tüm zulmü ve nefreti göstermişlerdir. Bu zulme ve işgal güçlerine dur demek amacıyla Büyük devlet adamı Mustafa Kemal önderliğinde yakılan Kurtuluş Mücadelesi ateşi milletimizin vatan ve hürriyetine olan düşkünlüğü ile birlikte Anadolu topraklarında adeta kocaman bir ateş çemberine dönüşmüş, neredeyse yok denilecek kısıtlı imkanlarla son teknoloji ve silahlarla donatılmış güçlü işgalci ordularını bu ülkenin topraklarından söküp atmışlardır. Şanlı ordumuz ve aziz milletimizin verdiği bu kutlu mücadele sonucunda işgal altında olan şehrimizde 15 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır. Sözlerimi tamamlamadan önce bu vatan toprakları için milletimizin hürriyeti için canını vermekten çekinmeden mücadele ederek şehit düşmüş tüm neslimize ve şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize de sağlık ve kuvvet dileyerek, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 15 Şubat'ın şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum ''ifadelerini kullandı.