UYGULAMALI GIRŞIMCILIK EĞITIMI BELGE TÖRENI

04 EKİM 2012

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasının Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, KOSGEB işbirliği ile yürütmüş olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesini başarı ile tamamlayan 60 girişimciye düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Törene Gümüşhane Vali Yardımcısı Armağan ÖNAL, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal ÖZDENER, CHP İl Başkanı Sait ÖZDAMAR, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Turan TUĞLU, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY, Meclis, Disiplin Kurulu, Meslek Komitesi, Kadın ve Genç Girişimciler üyeleri, Bakkallar Odası Başkanı Şerafettin ALEMDAR, Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf KULLUKÇU, KOSGEB Müdürü Osman GÜNEY, DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi yetkilileri, Kursiyerler ve Basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Gümüşhane Vali Yardımcısı Armağan ÖNAL yaptığı konuşmada; bu tür projeleri ‘denize atlamadan yüzme öğrenilmez’ sözüne benzettiğini belirterek, “Artık bu tür projelerle devlet desteği ile önce size yüzmeyi havuzda öğretiyorlar sonra denize girmenizi sağlıyorlar. O yüzden size her türlü desteği verecek bu belgeler çok değerli. Emek harcayarak bu belgeleri elde ettiniz. Size gereken sadece sermaye desteği ve birazda atılgan bir ruh. Hepinizde bunun olduğuna inanıyorum. Umarım herkes Gümüşhane ve Türkiye’ye faydalı işler yapar.” dedi.

Belediye Başkan yardımcısı Bilal ÖZDENER; katılımcı gençleri kutlayarak gelecekte ülke ve şehir adına hayırlı işler yapmaları temennisinde bulundu.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY’ın yaptığı konuşmada; Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası – Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı  – KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Gümüşhane Merkez Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 18 Haziran 2012 tarihinde başlayarak 16 Temmuz 2012 tarihinde tamamlanmıştır.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı ve Eğitim Salonunda 30’ar kişilik iki ayrı sınıf halinde toplam 60 kursiyer kursa katılarak (15 Bayan – 45 Erkek girişimci adayı) belge almaya hak kazanmıştır.

Proje ile kursiyerlere; Girişimcilik, Pazarlama-Satış, Müşteri İlişkileri, Pazar Araştırması ve İş Planı Temel İlkeleri konularında Trabzon ABİGEM (Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi)   Eğitmenleri Yunus Emre KATRANCI ve Bilge Sezer KAYAOĞLU tarafından (toplam 60 saat) eğitim verilmiştir.

Proje Kapsamında; Gümüşhane KOSGEB Merkez Müdürü Osman GÜNEY tarafından Kursiyerlere KOSGEB Destekleri ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

Kursu başarı ile tamamlayarak belge alan kursiyerler KOSGEB’in desteklediği iş kollarında işyeri açarak iş fikirlerini içeren projelerini KOSGEB’e sunmaları ve projelerinin kabul görmesi halinde;

İşletme Kuruluş Desteği olarak : 3.000,00-TL

Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği, : 15.000,00-TL

İşletme Giderleri Desteği : 12.000,00-TL olmak üzere geri ödemesiz olarak maksimumu 30.000,00-TL Hibe Desteği destek alabileceklerdir.

Hibe Desteği  Girişimcilerin yapacakları harcamaları belgelendirmeleri şartı ile Bölgemizde; Erkek girişimciler için %70, Kadın ve Özürlü Girişimciler için %80 olarak uygulanmaktır.

Hibe desteğinden yararlanan girişimciler ileri aşamada işlerini geliştirmeleri halinde alacakları makine ekipman için 2 yıl ödemesiz 2 yılda eşit taksitlerde geri ödemek üzere faizsiz 70.000,00-TL Sabit Yatırım Desteği alabilecektir.

Programdan yararlanmak isteyen girişimcilerin KOSGEB veri tabanına kayıt olmak ve KOSGEB Hizmet Merkezine başvuruda bulunması gerekmektedir.

Yeni girişimcilere başarılar diliyor, herkese saygılar sunuyorum. dedi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Turan TUĞLU; Yaşlılar hatıralarıyla, gençler umutları ve hayalleriyle yaşar’ özdeyişine örnekleme yaparak, kendi yetiştiği dönemde gençlerin önünün açılmadığını, toplumsal baskı olduğunu, bugün ise değer yargılarının değiştiğini girişimcileri artık devletin desteklediğini söyledi. KOSGEB’in maddi ve manevi manada girişimcileri desteklemesini bir şans olarak nitelendiren Tuğlu, “Günümüzde çok değerli, görüşlerini ortaya atan, büyük cesaretle hareket eden gençlerimiz ve kadınlarımız var. Bu ülkemiz ve ilimiz için bir şanstır. Bu şansı da kullanacaklarını düşünüyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından girişimcilere belgeleri verildi.

UYGULAMALI GIRŞIMCILIK EĞITIMI BELGE TÖRENI UYGULAMALI GIRŞIMCILIK EĞITIMI BELGE TÖRENI UYGULAMALI GIRŞIMCILIK EĞITIMI BELGE TÖRENI