BILIM SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANLIĞI TÜBİTAK VE KOSGEB TARAFINDAN SAĞLANAN AR-GE HIBE VE DESTEKLERI ILE DOKA (DOĞU KARADENIZ KALKINMA AJANSI)TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEK PROGRAMLARI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI.

13 ARALIK 2012

Bakanlık –Üniversite ve Sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane Üniversitesi Konferans salonunda TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından sağlanan AR-GE hibe ve destekleri ile DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı)tarafından sağlanan destek programları tanıtım toplantısı düzenlendi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY toplantıda yaptığı konuşmada; Yıllarca özlemini çektiğimiz, hayal ettiğimiz, üniversitemiz bugün gerçek olmuş, açıldığı gündeki heyecanı her an yaşarken üniversitemizin kürsülerinden siz değerli konuklara ve ümidimiz olan gençlere hitap etme imkanı bulduğum için kendimi şanslı bir Gümüşhaneli olarak görüyorum.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Üniversite, Sanayi İşbirliğinin geliştirilmesine yönelik   bu toplantının hayırlı sonuçlar vermesini diliyor, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğümüzü ve Üniversitemizi kutluyorum.

Bakanlığın, KOSGEB’ in, DOKA’ nın ve TÜBİTAK’ ın desteklerini uzmanlarımızdan hep beraber dinleyeceğiz.  Bu Kurumlarımızın desteklerinden önemli oranda istifade etmekteyiz.

Bakanlığın enerji desteği KOSGEB’ in faizsiz kredi desteği, AR-GE Desteği, Girişimcilik Desteği, nitelikli eleman desteği, DOKA’ nın turizm ve alt yapı desteği gibi birçok desteklerden İlimiz faydalanmıştır.

Bu destekler için teşekkür ediyoruz. Ama yetmez diyoruz. Kurumlarımızdan yeni destekler beklerken, girişimcilerimizden ve iş dünyasından da başarı hikayeleri bekliyoruz.  Çünkü, bizim başarıya ihtiyacımız vardır. Başarı zenginlik demektir. Zenginlik huzurdur, barıştır.

Değerli konuklar. Başarı için de sihirli bir kelime var. Başarının anahtarı bir kelime. Bunu büyük harflerle söylüyorum. İŞBİRLİĞİ.

Başarının sihirli kelimesi işbirliğidir. Sihirli cümlesi de, İşbirliği- Güçbirliği’ dir. İş bugün burada, hep beraber işbirliği yapmak için çalışıyoruz. Bakanlıklarımızın desteği ile özel Sektör, Kamu Sektörü ve Üniversitemizle Sayın Valimizin önderliğinde yapacağımız işbirliği bize başarıyı getirecektir.

Teşvik ve Desteklerden bahsederken uygulanmakta olan 5084 sayılı Teşvikle ilgili taleplerimizi de buradan bir kere daha tekrarlamak istiyorum.

5084 sayılı Yasa ile Gümüşhane’nin de içinde bulunduğu 49 İl’de istihdam üzerindeki ağır, vergi ve prim yükleri azaltılmış, bu İllerde istihdam önemli oranda artırılmıştır.

Bu Yasa ile Gümüşhane’ de işsiz olan 3783 kişi İstihdam edilerek işverene ve ekonomiye önemli katkılar sağlanmıştır.

Ancak, bu yasanın uygulanması 31 Aralık 2012 ‘de sona eriyor. Her yıl binlerce insanımıza iş bulmak durumunda olduğumuz bir gerçektir. Ülke ekonomisinin hızının ve istikrarının devamı için 5084 sayılı Yasanın 5 yıl daha uzatılmasını istiyoruz.

Sayın Valim, Değerli konuklar..,

Gümüşhane İlimizin uzmanlar tarafından yazılı bir tarihi yoktur. Bilim adamlarımız tarafından İlimizin tarihinin yazılmasının değerlendirilmesini bilgi ve takdirlerinize sunuyor, hepinizi bir kere daha saygı ile selamlıyorum.