ODAMIZ GENEL ORGAN SEÇIMLERI 09 ŞUBAT'TA YAPILIYOR.

28 OCAK 2013

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞINDAN

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 81. maddesine göre Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamızın genel Organ Seçimleri 09.02.2013 tarihinde yapılacaktır.

Odamızın seçimleri Yargı gözetiminde sabah saat 8:00’de başlayıp akşam saat 17:00’de bitecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin düzenlemiş olduğu NACE Kodlarına göre oluşturulan Meslek Gurupları ile seçimler yapılacaktır.

Odamıza kayıtlı şirket ve Kooperatif üyelerimizin oy kullanabilmeleri için mutlak surette seçimlerde oy kullanma yetki belgesi almaları gerekmektedir. Bu yetki belgesini alabilmek içinde tüzel kişiliği temsil ve ilzam eden tüm yetkililerin müştereken imzaladıkları ve Belgenin kimin adına düzenlemesi gerektiğini bildiren dilekçelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

Seçmen listesinde adı yazılı olmayan üye oy kullanamaz. Oy verenin, kimliğini, nüfus cüzdanı, Oda veya resmi kuruluşlarca verilen belgelerle kanıtlaması gerekir.

Oy kullanacak tüzel kişi temsilcisi gerçek kişinin ana sözleşmeleri gereğince şirketi temsil ve bağlayıcı işlem yapmaya seçim tarihinden geriye doğru 6 aydan fazla süreyle yetkili olması gerekir.

Yasa gereği bu belgelerden ücret alınmayacak, talep halinde seçimin yapıldığı günde dahil verilecektir.

Bu nedenle 09.02.2013 tarihinde yapılacak olan Odamız seçimlerine ilişkin Merkez İlçe Seçim Kurulumuzca onaylı seçmen listeleri 01.02.2013 – 03.02.2013 tarihi akşamına kadar Odamızda askıya çıkarılacaktır.

Üyelerimizin bu tarihlerde seçmen listelerini inceleyerek varsa Merkez İlçe Seçim Kuruluna itiraz edebileceklerdir.

Tüm üyelerimize ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İsmail AKÇAY

Yönetim Kurulu Başkanı