GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART

08 ŞUBAT 2013


Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası ile Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Ekmekte Hijyen Eğitimi ve Standart Belgeleri verildi.


 
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası ile Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Ekmekte Hijyen Eğitimi ve Standart Belgeleri Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf MAYDA, Belediye Başkanı Mustafa CANLI, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Turan TUĞLU, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan IRKIN, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Süleyman KÖPRÜLÜ, Meclis Üyesi Murat AKÇAY, Yönetim Kurulu Üyeleri Azmi ARITAN, Sebahattin UÇAR, Gazeteciler Cemiyeti Dernek Başkanı Yusuf SADIK, Fırın işletmecileri ve çalışanlarının katılımı ile Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda verildi.


01.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren 2012/ 2 sayılı Türk Gıda Kodeksi ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğinde yer alan standartlarda belirlenen şartlara uyum sağlamak için, Ekmek üretimi yapan tüm işletmelerde çalışanlarla fırınların uzantısı olmayan ekmek satışı yapan işletmelerdeki satış yapan personelin temel gıda hijyen eğitimi almaları zorunluluğu getirildiğinden Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası bu eğitimleri Sosyal sorumluluk kapsamında ücretsiz olarak vermiştir.


Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf MAYDA  Ekmek üretiminde yıldızlı pekiyi almanın peşinde olmamız gerektiğini, eğitim ve esnaflığın toplumumuzun geleneklerinden Ahilik kültürünün de bir gereği olduğunu ve bunun devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Hijyenin önemine değinen MAYDA bu eğitimlerin gıda üretim ve satışı yapan diğer işletmelere de yaygınlaştırılmasının insan sağlığı ile direk ilgili olduğunu belirtti.



Belediye Başkanı Mustafa CANLI eğitimlerin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek Gümüşhane ekmeğinin şehrimizin bir markası olmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Mustafa CANLI ekmek üretim şartlarının kendilerinin de arzusu olduğunu belirterek ekmeğimizin bir numara olmasını arzuladığını belirtti.


Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY; Eğitimlerin İl Merkezi için Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında, Torul ve Kütün İlçeleri için Torul Halk Eğitim Merkezinde, Kelkit, Köse ve Şiran içinse Kelkit Halk Eğitim Merkezinde verildiğini ve 137 kursiyerin bu eğitimlere katılarak belge almaya hak kazandığını belirtti.

 
İsmail AKÇAY; Düzenlenen eğitimlerde temel gıda ve hijyen eğitiminin yanı sıra  yeni tebliğe göre ekmek ve ekmek çeşitlerinin gramajlarından içeriklerine kadar  uyulması gerekli ve zorunlu eğitimlerde verildiğini belirterek bu eğitimleri, bir çok illimizde ücret karşılığı yapılmasına rağmen odamız hiç  bir  bedel almaksızın sosyal sorumluluğumuz  çerçevesinde ücretsiz  verdiğini söyledi.

 
Fırın çalışanlarının zaman ayırıp, emek vererek aldığı bu belgelerin ve eğitimlerin gereğini yerine getireceklerini belirtti. 


Tarım İl Müdürü Hasan IRKIN Ekmek ve hijyen eğitiminin önemine vurgu yaparak Ekmeğin undan ekmek aşamasına ve tüketiciye ulaşana kadar her aşamada hijyenin önemine değinerek fırıncıları değişikliklere çok çabuk adapte olduğunu söyleyerek gıda güvenliğinin önemine vurgu yaptı.

Daha sonra eğitimlere katılanlara belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.


 

HABER GÖRSELLERİ
GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART GÜMÜŞHANE EKMEĞINE HIJYEN VE STANDART

Sosyal Medyada Paylaş