YILDIZ BAKIR MADENCİLİK SANAYİ A.Ş GENEL MÜDÜRÜNDEN ODAMIZA ZİYARET

23 MART 2021

Yıldız Bakır Madencilik Sanayi A.Ş Genel Müdürü Murat Mercimek ve Mali Müşavir Hüseyin Kutlubay, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanımız İsmail Akçay' ı ziyaret ederek, Yıldız Bakır Madencilik Sanayi A.Ş olarak yürüttükleri madencilik faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ziyaret kapsamında GTSO Başkanımız İsmail Akçay' a Yıldız Bakır Madencilik Sanayi A.Ş olarak yürüttükleri madencilik faaliyetleri ve Gümüşhane Karamustafa köyünde yer alan cevher çıkarma ve işleme tesislerindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Murat Mercimek, Gümüşhane faaliyet gösteren tesislerin üretim kapasitelerini artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Genel Müdür Murat Mercimek ve Mali Müşavir Hüseyin Kutlubay' a nazik ziyaretleri için teşekkür eden GTSO Başkanımız İsmail Akçay; '' Gümüşhane ve bulunduğu coğrafyanın yer altı zenginlikleri bakımından çok önemli rezervlere sahip olduğunu biliyoruz. Şehrimizde madencilik sektöründe faaliyet gösteren üç önemli işletme bulunuyor. Bu firmalarımız tarafından yapılan arama çalışmaları sonucunda da her geçen gün yeni maden rezervleri tespit ediliyor. Şehrimizde bulunan bu değerli madenlerimizin ve yer altı zenginliğimizin ülke ekonomisine kazandırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak yapılan madencilik faaliyetlerinin insan ve çevreye saygılı çalışmalar ile yönetilmesi gerekliliği de çok önemli bir konu. Madencilik çalışmaları insan ve çevre hassasiyetine önem göstererek yapılmalıdır. Bu konuda kanunlarımız tarafından belirlenmiş yasal uygulamalardan taviz verilmeden çalışılmalıdır. Bu çalışmalar yürütülürken de ilimize ve insanımıza katkı sağlamalıdır. Ticari faaliyetlerin ilimizden ve ilimiz esnaf ve tüccarından sağlanması da ilişkilerinde geliştirilmesi önceliğimizdir. Bu anlayış ile yapılan tüm çalışmaların daha başarılı olacağı düşüncesiyle sizlere sağlamış olduğunuz istihdam için teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.