SAYISAL TAKOGRAF BAŞVURU İŞLEMLERİ HAK.

21 NİSAN 2021

Sektörümüzün Değerli Paydaşları ve Başvuru Sahipleri,

Sayısal Takograf Başvuru sistemi sürücülerimizin müracaatlarını kolaylaştırmak için yeniden geliştirilmiş ve 12.04.2021 günü devreye alınmıştır.

Sözkonusu çalışma çağın gereklilikleri doğrultusunda,

? Kovid 19 Pandemisinin etkilerinin azaltılması,

? Odalara erişimde sorun yaşayan sürücülerimizin uzaktan başvuru yapmalarına imkan tanınması,

başta olmak üzere sektörün talepleri doğrultusunda geliştirilmiştir.

Sürücülerimiz artık Odalara gitmeden, bilgisayar ve internet ortamından e-devlet aracılığı ile kolaylıkla başvurularını gerçekleştirebilecektir.

Diğer taraftan, 12 Nisan 2021 tarihinde kullanıma açılan yeni uygulamanın, ilk günleri olması nedeniyle,

? Kart başvuruları için taleplerin yoğunluğu ile birlikte,

? Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Vakıfbank gibi pek çok Kurumla entegre çalışan yeni uygulama yazılımında, bütün kontrollerin elektronik olarak gerçekleştirilmesi yazılımda yavaşlıklara neden olabilmektedir.

Bununla birlikte başvuru sistemine giriş aşağıda kısaca özetlenmiştir;

Öncelikle sizler için geliştirdiğimiz yeni uygulama yazılımının bu ilk günlerinde bize gösterdiğiniz anlayış için bir kez daha teşekkür ederiz. Sayfamız çalışmaktadır, artık istediğiniz zaman internet olan bir bilgisayardan kullanabilirsiniz. Odaya başvuru için gitmenize gerek kalmamıştır.

Başvuru ile ilgili işlem akışına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Habere ait döküman listesi
  Bilgilendirme.pdf [ Byte]