İHRACAT VE EXİMBANK DESTEKLERİ ANLATILDI

13 TEMMUZ 2021

Gümüşhane İlinin ihracat potansiyelinin geliştirilmesi: Fırsatlar ve tehditler2 konulu seminer gerçekleştirildi. Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen seminere katılan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanımız İsmail Akçay, Şehir ve ülke olarak daha çok zenginleşebilmemiz için firmalarımızın daha fazla ihracata yönlenmesi gerektiğini söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı Prof. Dr. Hasan Ayaydın moderatörlüğünde düzenlenen ve İhracat destekleri ile Türk Eximbank tarafından verilen desteklerin anlatıldığı seminere katılarak görüşlerini aktaran GTSO Başkanımız İsmail Akçay, ülke olarak daha fazla zenginleşmenin yolunun ihracattan geçtiğini söyledi.

Ticaret Bakanlığımızın firmalarımızın ihracat kapasitelerini artırmaya ve yeni ihracatçı firmalar çıkarmaya yönelik çok önemli destekleri olduğunu aktaran GTSO Başkanımız Akçay, ''Bu desteklerin en önemlilerini (DKİB) Doğu Karadeniz İhracat Birliği Devlet Yardımları Şube Müdürü Ekrem Altun ve Türk Eximbank Trabzon Şube Müdür Yardımcısı Yakup Yıldız bizlere aktardı. Kendilerine bu önemli bilgiler ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Bizlerde Gümüşhane olarak hükümetimiz belirlediği 2023 hedeflerine katkı koymaya çalışıyoruz, üretiyoruz ve ürettiklerimizi ihraç ederek daha fazla katma değer sağlamak için çalışıyoruz.

Odamız bünyesinde faaliyet gösteren İhracat destek ofisimizde de firmalarımıza ihracata yönelik gerekli tüm desteği vermeye ve bilgilendirmeye çalışıyoruz. Firmalarımızın büyük bir çoğunluğu potansiyel ihracatçı konumunda ancak ihracata yönelik bir önyargıları var. Acaba nasıl oluyor, yanlış bir işlem yapar mıyız diye. Hâlbuki bu tür seminerler ve toplantılar firmalarımızın bilgilendirilmesi ve önyargıların yok olması için çok önemli bilgiler aktarıyor. En önemli sermaye bilgi ve beşeri sermayedir. Ticarette de maddi ve manevi kayıp yaşamamak için ihtiyacımız olan bilgiye hatta daha fazlasına sahip olmalısınız. Bunun için bu tür toplantıların çok önemli ve faydalı olduğunu düşünüyorum.

Bura da firmalarımızı ziyaret ederek, kendilerini işletmelerinde bilgilendirmenin de çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. İhracatçılar Birliğimizin de bu konuda bir çalışma planladığını öğrendik. Kendilerini şehrimizde ağırlamaktan ve destek vermekten çok büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim. Değerli uzmanlarımıza vermiş olduğu önemli ilgiler için teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.