GTSO BAŞKANIMIZ İSMAİL AKÇAY'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

14 TEMMUZ 2021

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 5. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Akçay mesajında;  ''Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 5. yıl dönümüne giriyoruz. 15 Temmuz 2016 günü kalkışılan hain darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak, Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Allah'a şükürler olsun ki 15 Temmuz günü başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdi.

Gümüşhane TSO olarak bizlerde şehrimizde tüm kitle iletişim araçlarını kullanarak 15 Temmuz gecesi Saat:12:30'da tüm üyelerimiz ve basın mensuplarımıza atmış olduğumuz mesajla millet iradesinin yanında olduğumuzu ve millet iradesinden başka hiçbir iradeyi tanımayacağımızı belirterek milletimizle birlikte demokrasi nöbetleri tutup, bu hain girişim son bulana kadar bu değerlerimizi koruduk ve savunduk.

Ecdadımız nasıl İstiklal Harbinde ülkesini özgürlüğünü canı pahasına koruduysa 15 Temmuz gecesi de kadın yaşlı çocuk demeden demokrasimize ve ülkemize karşı başlatılan bu hain girişime karşı dik durdu, cesareti ile canı pahasına değerlerini savundu ve yeni bir destan yazarak milli bir bayrama kavuşmuş oldu.

Bu, tüm dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Demokrasimize ve milli bütünlüğümüze karşı yapılacak herhangi bir girişimde değerlerimize sonuna kadar sahip çıkarak, her zaman dimdik ayakta ve meydanlarda nöbette olacağız.

Bizler ülkemiz ve milletimiz için her zaman daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Bir kez daha 15 Temmuz'u asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı belirterek, şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum'