GTSO MECLİSİNDE AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI VE ÜLKEMİZE ETKİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

30 EYLÜL 2021

Odamızın Eylül Ayı Meclis toplantısına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Akademik Danışmanımız Prof. Dr. Hasan Ayaydın, Meclis Üyelerimize Yeşil Dönüşüm, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Emisyon Ticaret Sistemi, Sosyal İklim Fonu, Karbon Ayak İzi ve Avrupa Yeşil Mutabakatının Ülkemize Etkileri konularında önemli bilgiler verdi.

Odamızın Eylül Ayı Meclis toplantısına konuk olan GTSO Akademik Danışmanımız Prof. Dr. Hasan Ayaydın, Meclis üyelerimize Yeşil Dönüşüm ve Avrupa Yeşil Mutabakatı konularında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirerek, Avrupa Yeşil Mutabakatının Ülkemize Etkileri konusunda önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Gerçekleştirmiş olduğu sunumda Yeşil Dönüşüm, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Emisyon Ticaret Sistemi, Sosyal İklim Fonu, Karbon Ayak İzi, Karbon Ayak İzi Raporlaması, Karbon Ayak izi Nasıl Azaltılabilir, Paris İklim Antlaşması, 55'e Uyum(Fit for 55), Avrupa Yeşil Mutabakatının Ülkemize Etkileri, Riskler ve Fırsatlar, Sektörel etkiler ve firmalara yönelik etkileri konularında bilgiler aktaran GTSO Akademik Danışmanımız Prof. Dr. Hasan Ayaydın, ayrıca Meclis üyelerimizin  sorularını cevaplandırdı.

Meclis Toplantımıza katılarak vermiş olduğu bilgiler için Akademik Danışmanımız Prof. Dr. Hasan Ayaydın'a teşekkür eden GTSO Başkanımız İsmail Akçay; ''Hocamız ülkemizi ve iş dünyamızı yakından ilgilendiren yeni bir uluslararası ticaret sistemi ve iş kurgusu olan Yeşil Dönüşüm ve Avrupa Yeşil Mutabakatı konularında bizlere çok önemli bilgiler aktardı. Hepimizde bir kez daha gördük ki Avrupa Yeşil Mutabakatı uluslararası ticarette oyunun kurallarını en baştan değiştirecek. Yeşil dönüşümü başarılı bir şekilde hayata geçiren ülkeler gelecekte dünya ekonomisinde daha fazla söz sahibi olan ülkeler konumuna geleceklerdir. Eğer değişen bu dünya düzeninde yer almak istiyorsak yeşil dönüşüm ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeli ve kendimizi bu dönüşüme hazırlamalıyız. Ben bir kez daha akademik danışmanımız Prof. Dr. Hasan Ayaydın hocamıza bu bizlere aktarmış olduğu değerli bilgiler için teşekkür ediyorum ''dedi.(29.09.2021)