MHP HEYETİNDEN GTSO'YA ZİYARET

06 KASIM 2021

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri Musa Küçük, Volkan Dudu, İdris Aydın, Mertcan Ağaç ile MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, MHP Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, MHP Arzular Kabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, MHP Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Sebahattin Şeker ve beraberindeki MHP İl Yönetimi ve parti üyelerinden oluşan geniş bir heyetle birlikte odamızı ziyaret etti.

Odamıza gerçekleştirmiş oldukları değerli ziyaretten ve Gümüşhane İş dünyasının sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri için göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı memnuniyetini ifade eden GTSO Başkanımız İsmail Akçay; '' Ülkemizdeki hizmetlerinin devamının uzantısı olarak ilimizi yüksek derece idareci kadrosu ile yapmış olduğu bu ziyaret bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Gümüşhane İş Dünyasının merkezi olan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamıza hepiniz hoş geldiniz. Sizleri tüm oda üyelerimiz ve şahsım adına sevgi ve saygı ile selamlıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Milliyetçi Harekat Partimiz Milli ve manevi değerlerimize olan yüksek saygısı, sahipliği ve bunlardan taviz vermeyen çalışma düsturu ile her zaman Türkiye'nin olmazsa olmaz siyasi kuruluşlarından bir tanesi olmuştur.

Geçmiş dönemlerde de bu dönemde de ilimize ve ülkemize yapmış olduğunuz değerli hizmetlerden dolayı milli ve manevi değerlerimize göstermiş olduğunuz yüksek hassasiyet için sizlere minnettarız. Bugün şehrimize ve odamıza yapmış olduğunuz ziyaretin ana konusu da üreten ve istihdam sağlayan iş dünyasının, esnafın sorunlarını tespit etmek ve bu sorunların çözümü için hep birlikte çalışmak.

Hem Gümüşhane iş dünyası hem de ülkemizdeki iş dünyasına baktığımız da bizim Gümüşhane adına ön plana çıkan iki önemli sorunumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlardan bir tanesi için istihdam üzerindeki yüklerin fazla olması. İstihdam üzerindeki ağır yükler özellikle kalkınmakta olan bölgelerimizdeki iş dünyamızı zorlamaktadır. Bu bölgelerde üretim ve istihdam sağlayan firmalarımızın, kalkınmış olan bölgelerdeki firmalarımızla rekabet edebilir seviyede olması için bu firmalarımıza bazı ayrıcalıklar ve farkındalıkların sunulması gerekiyor.

Hükümetimizin yapmış olduğu destekleri inkar edemeyiz. Şehir ve bölge olarak çok önemli desteklerden faydalandık. Organize Sanayi Bölgemizde 18 adet işletmemiz Tarım Bakanlığımızın verdiği %50 hibe olan kırsal kalkınma destekleri ile sanayi tesislerini kurdular. Bu tesislerinde üretim yapıyor, istihdam sağlıyorlar ve bazı firmalarımız ihracat yaparak şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katma değer sağlıyorlar.

Bizler tıpkı tarımsal ve tarımsal ürünlere bağlı ürünlere verilen destekler gibi diğer sanayi sektörlerinde de üretilen ürünlerde uygulanması gerektiğine inanıyoruz.

TÜİK açıklamış olduğu illerin ve bölgelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre gelişmişlik sırlamasında şehrimiz 81 il arasında son sıradan 10 il içerisinde yer alıyor. Zaman zaman bu sıralamamız değişiyor. Bu azgelişmiş illerimizin diğer iller ile rekabet edebilmesi için topyekûn kalkınma için bu illerimize öncelik verilmesi ve bu illerimizi kalkındıracak öncelikli teşviklerin tıpkı tarımsal sektörlerde olduğu gibi diğer sanayi sektörlerimizde de uygulanması gerektiği kanaatindeyim. Ben bir kez daha Gümüşhane iş dünyasına göstermiş olduğunuz yakın ilgi alaka ve ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyor hepinize teşekkür ederek sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum'' ifadelerini kullandı.

Ziyaret amaçları hakkında bilgi veren ile MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatları ve başlatmış olduğu ''Adım Adım 2023 İl İl Türkiye'' programı kapsamında Gümüşhane esnafı ile birlikte iş dünyamızın çatı kuruluşu olan Gümüşhane Ticaret odamızı ziyaret ederek görüş ve önerilerini almak ve iş dünyamızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütmek amacıyla MHP Tokat Milletvekilimiz Yücel Bulut, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyelerimiz ve Gümüşhane İl Teşkilatımız ile birlikte buradayız. Değerli başkanımız bizlere taleplerini iletiler. Bizlerde bu taleplerini genel merkezimize hazırlayacağımız raporlar ile sunacak ve çözümü için hep birlikte çalışacağız. Çok değerli başkanımız İsmail Akçay ve tüm oda yöneticilerimize değerli misafirperverliği için teşkilatım adına teşekkür ediyorum dedi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay'a Gümüşhane ekonomisi ve iş dünyasının talepleri üzerine vermiş olduğu değerli bilgiler için teşekkür ederek başlayan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut ise Gümüşhane'nin Anadolu'nun köklü vilayetlerinden bir tanesi olduğunu ve aynı zamanda bir medeniyeti ve Türklüğün kökünü temsil eden önemli mihenk taşlarından bir tanesi olduğunu söyledi. Devletler için Gümüşhane gibi şehirlerin geçmişten beri önemli bir konumda olduğunu belirten Yücel Bulut, '' Gümüşhane her zaman Türklüğün, duru ve temiz Türk kültürünün köklerinin yaşatılarak temsil edildiği önemli şehirlerimizden bir tanesi olmuştur. Bu şehirlerimizin desteklenmesi, akla yatkın stratejiler ile yönetilmesi geleceğimiz için çok önemlidir. Bu doğrultuda şehirlerimizin sorunların tespiti ve bu sorunların çözümü için çağın gereklerine uygun stratejiler ile yönetilmesi, hak ettiği şekilde desteklenmesi bizler için çok önemli. Bu açıdan tespit edilen sorunların ortak akılla ve hep birlikte hareket edilmesi ile çözülebileceğine ve sonuç odaklı başarılı çalışmaların ortaya çıkabileceği de aşikardır. Hep birlikte ortak payda ile hareket ettiğimizde sorunlarımızı daha kolay aşacak ve ülkemizin ticari hayatında daha büyük söz sahibi olacağımız aşikardır. Ben bir kez daha değerli oda başkanımıza vermiş olduğu değerli katkılar için teşekkür ediyor, değerli misafirperverlikleri içinde ayrıca şükranlarımı sunuyorum'' şeklinde konuştu.

MHP HEYETİNDEN GTSO'YA ZİYARET