GTSO BAŞKANIMIZ AKÇAY'DAN 15 ŞUBAT KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI

14 ŞUBAT 2022

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail Akçay; Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Akçay mesajında; ''1.Dünya Savaşı sırasında Rusların Doğu Anadolu bölgemizi işgali şehrimize kadar ilerlemiş, bölgede yaşayan Ermenilere verilen vaatler ile de bu işgal süreci artık bölgemizde yaşayan Müslüman halka karşı yürütülen bir katliam boyutuna taşınmıştır.

İşgalci güçlerin desteği arkasına alan Ermeni çeteleri önüne gelen her şeyi yakıp yıkmış işgal ettikleri bölgelerde milletimizi de bu kutsal vatan topraklardan söküp atma gayretiyle ellerinden gelen tüm zulmü yapmışlardır.

Anadolu2da yaşanan bu zulme dur demek amacıyla Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Mücadelesi milletimizin vatan ve hürriyetine olan düşkünlüğü ile birlikte büyük bir mücadeleye dönüşmüş, tüm kısıtlı imkanlara rağmen işgalci ordularıyla birlikte beraberindeki işgalci çeteleri ülkemizden geldikleri gibi göndermeyi başarmıştır.

Şanlı ordumuz ve aziz milletimizin verdiği bu kutlu mücadele sonucunda işgal altında olan şehrimizde 15 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu vatan toprakları için milletimizin hürriyeti için canını vermekten çekinmeden mücadele ederek şahadet mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anarak şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü ve 15 Şubat kurtuluş bayramını kutluyorum '' ifadelerini kullandı.