DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

04 MART 2022

''2022 Afet Tatbikat Yılı'' ve 1-7 Mart 'Deprem Haftası' dolayısıyla şehrimizde gerçekleştirilen 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatına katılan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanımız İsmail Akçay, öğrenciler AFAD gönüllüleri ile birlikte bir deprem çadırının kurulmasına yardım edip, AFAD görevlilerinden arama ve kurtarma esnasında kullanılan cihaz ve aletler hakkında bilgi aldı.

Gümüşhane Lisesinde gerçekleştirilen tatbikata ilk olarak senaryo gereği öğrenciler, sınıflarındayken gerçekleşen depremin ardından sirenlerin çalmasıyla sıralarının yanında çök, kapan, tutun hareketini yaparak kendilerini korumaya çalıştı. Depremin durması ile öğrencilerin tahliyesi hızlı bir şekilde AFAD ve okul görevlileri tarafından sağlandıktan sonra öğrenciler okul bahçesinde kendileri için ayrılan alanda toplandılar.

Öğrenciler ile sohbet ederek takip ederek AFAD Gönüllüsü gençlerle birlikte afet çadırı kuran GTSO Başkanımız İsmail Akçay deprem ve doğal afetlerde etkin olarak kullanılan ekipmanlar hakkında AFAD görevlilerinden bilgi aldı.

DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ