K TÜRÜ TAŞIMA BELGELERİ GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI TARAFINDAN VERİLECEK

03 EYLÜL 2013

Bilindiği gibi  karayoluyla  şehir içi ve şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı işleriyle  iştigal eden firmalar kanun gereğince “ K” türü taşıma  belgesi almaları gerekmektedir.

Karayoluyla şehir içi ve şehirlerarası yük ve yolcu taşıma faaliyetinde  bulunan firmaların  “K” türü belgelerini   Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürlüğünden temin etmektedirler.

Bu durum, taşımacılık sektöründe faaliyet gösterenlere, emek, zaman ve mali külfetler ve  bir takım sıkıntılar yaşanmasına sebep olmaktaydı.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak, gerek Türkiye Odalar  Birliğimiz gerekse Ulaştırma Bakanlığımız nezdindeSayın Milletvekilimiz Feramuz  ÜSTÜN ’ün özverili gayretli ve ısrarlı takipleri sonucunda   Odamızın da  “K” türü taşıma  belgesi vermesine ilişkin yetki almış bulunmaktayız.
Bu konuda bizlere katkı ve yardımlarından dolayı sayın  Milletvekilimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bu gün  itibariyle “ K” türü taşıma belgesi  almak ve kullanmak zorunda olan  taşıma sektöründeki firmalarımıza bu hizmetler Odamızda  verilmeye başlanmıştır.

Çalışma hayatının zorlukları içerisinde taşımacılık sektöründeki üyelerimize  bu hizmetin verilmesini kolaylaştırmış ve hızlandırmış olacağız.