GÜMÜŞHANE TSO ŞEHRİMİZE AİT COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ TANITMAYA DEVAM EDİYOR

13 MAYIS 2022

Bayburt Üniversitesinde gerçekleştirilen 'Dünyada Hızlı Gelişen Pazar: Coğrafi İşaret Çalıştayı'na katılan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız, çalıştay kapsamında açmış olduğu stant ile şehrimize ait Coğrafi İşaretli Ürünlerin tanıtımını yapmaya devam ediyor.

Yerel ve Ulusal platformlarda yapmış olduğu önemli çalışmalar ile şehrimize ait coğrafi İşaretli Ürünlerinin tanıtımı yaparak, ekonomiye kazandırılması konusunda önemli çalışmalar yürütün Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız, Bayburt Üniversitesinde gerçekleştirilen ?Dünyada Hızlı Gelişen Pazar: Coğrafi İşaret Çalıştayına da katılarak, gerçekleştirilen çalıştayda şehrimizi temsil etti.

Bayburt Üniversitesinde gerçekleştirilen 'Dünyada Hızlı Gelişen Pazar: Coğrafi İşaret Çalıştayına katılarak açmış olduğu stant ile şehrimize ait Coğrafi İşaretli ürünlerin tanıtımı ve ikramını yaparak çalıştaya katkı sunan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamızın standını ziyaret eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Gümüşhane'mize ait Coğrafi İşaretli Ürünleri yakından inceleyerek, ikram edilen Coğrafi İşaretli ürünlerin tadına baktı.

Çalıştaya vermiş olduğu değerli katkılar için Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkürleri ileterek Coğrafi İşaretli ürünler üzerine ve yapmış olduğu çalışmalar için tebrik eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen,  'Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında düzenlediğimiz Dünyada Hızlı Gelişen Pazar: Coğrafi İşaret Çalıştayı'na katılarak değerli katkılar sunan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyoruz. Gümüşhane ilimizin birbirinden değerli Coğrafi işaretli ürünlerini yakından tanıma imkanı bulduk. Komşu ilimiz olan Gümüşhane'nin de Coğrafi İşaretler üzerine çok önemli çalışmaları var. Tüm emek veren kurumlarımızı tebrik ediyorum. Bölge illeri olarak birlikte yapılan çalışmalar ve bu tür organizasyonlar Coğrafi İşaretli ürünlerimizin ekonomiye kazandırılması bakımından bizlere çok daha fazla katma değer sağladığını bugün bir kez daha şahit oluyoruz. Ben bir kez daha değerli katkıları için değerli Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Çalıştaya katılan Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Oktay Güven, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Prof.Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ve çok sayıdaki akademisyen ve katılımcıda Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılan standı ziyaret ederek şehrimize ait coğrafi işaretli ürünleri inceledi.