KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKA TAKDİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

09 HAZİRAN 2022

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteğiyle Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından yürütülen proje kapsamında TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel eğitimi, Dokümantasyon Eğitimi, İç Tetkik Eğitimi ve Risk Tabanlı Proses Eğitimini başarı ile bitiren kursiyerlere dört farklı alanda sertifika verildi.

'BU EĞİTİM İLİMİZDE SUNULAN HİZMETLERİN KALİTESİNİ ARTTIRACAK'

Odamız toplantı Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada Gümüşhane'de hizmet standartlarının yükselmesi noktasında Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitiminin önemli bir adım olduğunu vurgulayan Vali Kamuran Taşbilek, ''Bizim standartlarımızı ve sınırlarımızı belirleyen ve tesis eden en önemli unsuru verdiği eğitimlerle geçerek tabiri caizse ehliyete tabii tutmak çok önemli. Bunu sağlayan Ticaret Odamız önemli bir süreçte eğitim verdi. Şimdi biz biliyoruz ki ilimizde Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimine katılan arkadaşlarımız sunacakları hizmette çok daha farkındalık oluşturacaklar ve nitelikli hizmetler sunacaklar. Bu eğitim ilimizde sunulan hizmetlerin kalitesini arttıracak. Sertifika alacak arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum'' diye konuştu.

''ÇALIŞMA ORTAMLARINA VE GÜMÜŞHANE'YE BİR KALİTE GETİRECEĞİ GİBİ TÜRKİYE'YE DE BİR KALİTE GETİRECEK''

Gümüşhane'de kalite anlayışının yerleşmesine imkan verilmesinin mutluluğunu paylaşan Fas Büyükelçisi Gümüşhaneli hemşehrimiz Ömer Faruk Doğan da 'Kendi hayatımıza bir kalite anlayışı getirmemiz gerektiği gibi çevremize ve içinde bulunduğumuz çalışma ortamını şehrimize, ülkemize ve dünyaya da kalite koymamız bizlerin sağlıklı yaşayabilmek için görevimizdir. Türk Standartları Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliğinde görev yapmış biri olarak kıymetli arkadaşlarımızın şu anda almış oldukları belge kalite sürecinin ilk basamağı olurken kendilerine, çalışma ortamlarına ve Gümüşhane'ye bir kalite getireceği gibi Türkiye'ye de bir kalite getirecek. Bundan sonraki aşama denetim öncesi hazırlık safhası ile ilgili değil denetim müfettişi olma amaçlı denetim sertifikasının alınmasıdır. Bu sertifikalar hakikaten arkadaşlarımıza ve Gümüşhanemize tahminlerinin de ötesinde bir boyut getirecektir' dedi.

'İŞ BAŞVURULARINDA EN BÜYÜK REFERANSLARINDAN BİRİ OLACAK BU SERTİFİKALAR'

Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimine katılan kursiyerlerin aldıkları eğitimler sayesinde iş hayatında bir adım önde olacaklarını belirten GTSO Başkanımız İsmail Akçay da ''Bugün Türk Standartları Enstitüsü'nün kalite yönetimi sistemi eğitimine katılan ve bu kalite yönetimi sistemi eğitiminden başarı ile geçerek sertifikalarını almaya hak kazanan değerli kursiyerlerimizin sertifikalarını takdim etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Kursiyerlerimizin artık iş denetim uzmanı oldukları bilmemiz lazım. TSE standartlarına uygun çalışan iş yerlerinde TSE müfettişlerimizden önce ön denetimi yapabilecek kabiliyete ve bilgiye sahip bir hale geldiler. İş başvurularında en büyük referanslarından biri olacak bu sertifikalar. Ben şahsen çalışma arkadaşı ararken öz geçmişine baktığımda TSE kalite standartları eğitiminden geçmiş olan insanı tercih ederim bu noktada eğitimi tamamlamış olan kursiyerlerimize çalışma hayatlarında başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Türk Büyükelçi Ömer Faruk Doğan ve AK Parti Gümüşhane 23, 24 ve 25. dönem Milletvekili, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurul Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kemalettin Aydın'a GTSO Başkanımız İsmail Akçay tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, Dokümantasyon Eğitimi, İç Tetkik Eğitimi ve Risk Tabanlı Proses Eğitimini başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikalarını Fas Büyükelçimiz Ömer Faruk Doğan, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Kemalettin Aydın, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, GTSO Başkanımız İsmail Akçay, TOBB Gümüşhane Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Dalgıç, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Bedir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan ve Meclis üyelerimiz takdim etti.

Programda ayrıca GTSO Başkanımız İsmail Akçay, Fas'ta ki iş dünyasına şehrimizdeki yatırım imkanlarının aktarılması için Türk Büyükelçi Ömer Faruk Doğan'a DOKA desteği ile Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından 27 farklı sektörde hazırlanmış fizibilite raporlarını sundu.(07.06.2022)

HABER GÖRSELLERİ