GTSO BAŞKANIMIZ İSMAİL AKÇAY OSBÜK'ÜN 20. GENEL KURULUNA KATILDI

06 AĞUSTOS 2022

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanımız İsmail Akçay, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) 20. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğin'de düzenlenen Genel Kurulun açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, pandemi döneminde sanayiciler olarak, çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini, tüm sıkıntılara rağmen sanayi üretimini ve ihracatını artırdıklarını belirtti.

Bunu başaran dünyadaki çok az sayıda ülkeden biri olduklarını aktaran Hisarcıklıoğlu, 'Ekonomimiz, yaşanan tüm zorluklara rağmen, son dönemde, diğer ülkelere göre çok daha hızlı büyüdü. İhracat, sanayi üretimi ve istihdamda, salgın öncesi seviyelerin üzerine çıktı. Diğer yandan, yurtiçinde enflasyon ve üretim maliyetlerindeki artışların yanı sıra, tüm dünyada yükselen hammadde ve enerji fiyatlarıyla da karşı karşıya kaldık. Rusya-Ukrayna savaşı, Çin-Tayvan gerilimi, enerji ve gıda arzındaki sıkıntılar, kovid-19?un yeniden yayılması ve dünya genelinde faizlerin artmaya başlaması, küresel büyümeyi aşağı yönlü etkiliyor. Dolayısıyla, karşımıza çıkan bu zorlu dönemde; firmalarımızın uygun koşullarla finansmana erişiminin sağlanması, ülkemiz ekonomisi için kritik önemdedir' dedi.

Ziya Altunyaldız

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Türkiye'nin üretim, istihdam, büyüme ve ihracat verilerinin ülkenin son dönemdeki başarılarını gösterdiğine vurgu yaptı.

Türk iş dünyasının dünyanın dört bir yanında iş yaptığına işaret eden Altunyaldız, tüm dünyada tedarik, üretim ve ticaretin parametrelerinin değiştiğini, yeşil dönüşümle birlikte yeni bir sanayileşme kurgusuna gidildiğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise Türkiye'nin 2023'te yüksek gelir grubundaki ülkeler arasında olma hedefinde OSB'lerin üretim ve istihdamlarıyla önemli bir rol üstlendiğini kaydetti.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ise üretimde, istihdamda ve ihracatta salgın öncesi dönemin üzerine çıkıldığına işaret ederek, OSB'lerin bu alanlarda Türkiye'nin taşıyıcı kolonlarından olduğunu söyledi.

OSB'lerin 2021'i yüzde 12,7 üretim artışıyla tamamladığını anlatan Kütükcü, "2022'nin ilk 6 ayında ise yüzde 1'in üzerinde üretim artışıyla yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.

Kütükcü, son 2 yılda OSB'lerde yatırımcılara 5 binin üzerinde yeni sanayi parselinin tahsis edildiğini belirterek, "OSB'lerimiz son 2 yılda, 400 bin kişiye yeni istihdam sağladı. Böylece toplam 2 milyon 495 bin istihdamla tarihimizin en yüksek istihdam rakamına ulaştık. 2023 için koyduğumuz 2,5 milyon istihdam hedefimize de inşallah bu tarihten önce ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kütükcü, Türkiye'de kapasite kullanım oranlarının yüzde 78'in üzerine çıktığını, üretimdeki OSB'lerin doluluk oranının ise yüzde 88 olduğunu belirterek, yeni yatırımlara ve yeni kapasitelere ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Destek bekledikleri konulara da değinen Kütükcü, OSB'lerin kuruluş ve yer seçimi süreçlerinde bürokrasinin azaltılmasını ve kamulaştırma işlemlerinde sürelerin kısaltılmasını talep etti.

Konuşmaların ardından 20. Olağan Genel Kurul'da OSBÜK Yönetim ve Denetim kurulları ibra edilirken, Kuruluşun 2023 yılı çalışma programı ile bütçesi karara bağlandı.

GTSO BAŞKANIMIZ İSMAİL AKÇAY OSBÜK'ÜN 20.  GENEL KURULUNA KATILDI GTSO BAŞKANIMIZ İSMAİL AKÇAY OSBÜK'ÜN 20.  GENEL KURULUNA KATILDI GTSO BAŞKANIMIZ İSMAİL AKÇAY OSBÜK'ÜN 20.  GENEL KURULUNA KATILDI GTSO BAŞKANIMIZ İSMAİL AKÇAY OSBÜK'ÜN 20.  GENEL KURULUNA KATILDI GTSO BAŞKANIMIZ İSMAİL AKÇAY OSBÜK'ÜN 20.  GENEL KURULUNA KATILDI GTSO BAŞKANIMIZ İSMAİL AKÇAY OSBÜK'ÜN 20.  GENEL KURULUNA KATILDI