AVRUPA KOBI HAFTASI ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR

18 EKİM 2012

Oda Yönetim kurlu Başkanımız Sayın İsmail AKÇAY,  Avrupa Kobi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda yapılan programa katıldı.

Gümüşhane üniversitesi öğrencileri ve KOSGEB Gümüşhane İl Müdürü Osman GÜNEY’ in katıldığı Programda bir konuşma yapan İsmail AKÇAY ;  Öğrencilere girişimci olmak için Üniversite mezunu olmak gerekmediğini, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen zenginlerinin  ve patronlarının üniversite mezunu olmadığını söyledi. AKÇAY daha sonra, kendisinin Üniversiteden mezun olduktan sonra ilk işyerini  bilgisayar üzerine açtığını, Üniversite yıllarında gördüğü bilgisayarı Gümüşhane’ye getirip pazarladığını söyledi. İş hayatına lise mezunu bir arkadaşıyla girdiğini söyleyen AKÇAY, şuanda geldiğimiz noktada 22 arkadaşımla iş hayatımı yürütüyorum diyerek, İyi ve başarılı bir girişimcide olması gereken 15 özelliği şöyle sıraladı.

1-     SEVİN ; Yaratanı sevin, yaratılanı sevin, işinizi sevin.

2-     SAYGI DUYUN ; Sizin gibi düşünmeyene de saygı duyun,

3-     GÜVEN VERİN, GÜVEN DUYUN ; Tükenmez sermayedir.

4-     HOŞGÖRÜLÜ ve SABIRLI OLUN ; Karşınızdakine bir şans daha verin.

5-     VEFALI OLUN ; Yola çıktıklarınızı, yolda bulduklarınızla değişmeyin, vefasızlık imanı zayıflatır.

6-     İNANIN KARARLI OLUN ; Hayat zor ama bende kolay adam değilim.

7-     ÇALIŞIN ; Alın teriniz ile akıl terinizi güzel ahlakla buluşturun.

8-     YASALARA UYUN ; Endişesiz ve huzurlu olursunuz.

9-     GÜLÜMSEYİN ; Dünyanın ortak dilidir. Kullanın. En kısa yoldur.

10-  GELİŞİMİ ve YENİLİKLERİ YAKALAYIN ; Yenilikleri takip etmeyen zarar görür.

11-  EKİP RUHU YARATIN ; Çalışma arkadaşlarınızla bir aile bağı oluşturun. Aile her zaman biyolojik değildir.

12-  HELAL VE ADİL OLUN ; Size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmayın.

13-  BAZEN CEVAP VERMEYİN ; Arkadan konuşanlara, sizden geridekilere cevap vermek onlara önem kazandırır.

14-  POZİTİF OLUN ; Huzur bozan değil, huzur veren olun.

15-  ANNE ve BABANIZIN DUASINI ALIN ; Bereket onlarla beraberdir.

Dedikten sonra sözlerini tamamlayan AKÇAY,  daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Daha sonra söz alan KOSGEB İl Müdürü Osman GÜNEY ; Öğrencilere Avrupa KOBİ Haftasının Girişimciliği desteklemek üzere Avrupa Birliği tarafından başlatılmış bir çalışma olduğunu ifade ederek, girişimcilik ve girişimcilik destekleri hakkında bilgi verdi.