İL EKONOMİ İLE SANAYİ VE TEKNOLOJİ İŞBİRLİĞİ KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

16 ARALIK 2022

GTSO Başkanımız İsmail Akçay, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleştirilen II. İl Ekonomi Toplantısı ve (SANTEK) Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu toplantısına katılarak, görüş ve önerilerini aktardı.

Toplantı kapsamında Gümüşhane Valiliği İl Planlama Müdürlüğü, KOSGEB İl Müdürü Harun Sakarya, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz ve odamız Akademik Danışmanı Prof. Dr. Hasan Ayaydın'ın yapmış olduğu sunumların ardından söz alan ve görüş ve önerilerini aktaran GTSO Başkanımız İsmail Akçay, her şartta , 'mazeret yok' diyerek ailemiz, ilimiz ve ülkemiz için çalışmaya, üretmeye gayret göstermesi gerektiğini belirterek, şehrimizin kalkınması için, ayrı düşüncelerimiz olsa da birlikte hareket etmeliyiz vurgusunda bulundu.

Merkezi iradenin ve yerel yönetimlerimizin ilimizin ve insanımızın zenginleşmesi yolundaki destekleri ve yatırımları için Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek'e ve kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkürlerini aktararak, Kamu Karumlarından özel sektöre çözüm odaklı, kolaylaştırıcı yaklaşmaları konusunda biraz daha fedakarlık isteyen GTSO Başkanımız İsmail Akçay, taleplerini şu şekilde sıraladı.

1.3.Derecede kentsel ve Doğal Sit alanı olarak tescilli ve 47 adet taşınmaz Kültür varlığına sahip, Cumhuriyet öncesi 3 medeniyeti ve milleti (Türkler, Ermeniler, Rumlar) bir arada yaşamış ve yaşatmış, hoşgörü merkezi tarihi Süleymaniye Mahallemizin altyapısı tamamen yapılmış, üst yapısını da ayağa kaldırıp, şehrimizin en önemli turizm destinasyon alanı yaparak, Merkeze de turist gelmesini sağlamalıyız.

2.Tarihi zenginliği ve doğal seyir terası özelliği ile canca Kalemizin restorasyon çalışmalarını tamamlamalıyız.

3.Turizm destinasyon alanlarımızdan, turistlerin ihtiyaçlarını karşılayacak, su, lavabo gibi alanları hazırlamalıyız.

4.Şehir Merkezinde, sadece turist otobüslerine ait bir park yeri tahsis etmeliyiz.

5.Torul-Kürtün ve Köse İlçelerimize ve Özkürtün Beldemize de doğalgaz verilmelidir. Belediye Başkanlarımızın bu konudaki çalışmalarıyla sonuç almaya çok yaklaştık. Onlara da teşekkür ediyorum.

6.Şehir merkezi etrafında Mülkiyetli Turizm veya Ticari amaçlı Yala kentler Planlamalıyız. Mezire vb. yerlerde çalışmalar yapılabilir.

7.Gümüşhane?yi yüksekten gören bir noktada seyir ve fotoğraf çekim platformu yapmalıyız.

8.Yasalarımızda engel yoksa, Maden sahalarımızda çalışmaların bittiği galerilerimizin turizme açılması İlimize değer katacaktır.

9.Bir teleferik projemiz vardı. İlimizde uygun bir güzergahta bir teleferik kurmalıyız. Canca Kalesine, Mezire'ye veya Süleymaniye'ye bir fizibilite çalışması ile yer tespiti yapılabilir.

10.Trabzon Havaalanında reklam panolarına, Gümüşhane İle ilgili reklamlar verebiliriz.

11.İşyerlerine açılış ruhsatlarını verirken, Yasal mecburiyet olan, ilgili Meslek Odası kayıt belgesini istemeyi Özel İdaremizden ve Belediyemizden rica ediyoruz.

12.Başta Zigana Tünelimiz olmak üzere, çevre yolundaki uygun tünellerimizde, yapılacak seslendirmeler ve anonslar ile İlimizin turizm destinasyonlarını ve yöresel ürünlerimizin tanıtımını yapmak İlimizde değer katacaktır.

İL EKONOMİ İLE  SANAYİ VE TEKNOLOJİ İŞBİRLİĞİ KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ