GTSO'DAN GİDEN YARDIMLAR AFEDZEDELERİN YARALARINI SARMAYA BAŞLADI

09 ŞUBAT 2023

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremden etkilenen 10 ildeki afetzedelerin yaralarını sarmak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasına canla başla çalışarak önemli bir katkı veren Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız ilk günden itibaren topladığı yardımları üç tır, bir kamyonet ve bir minibüsten oluşan 5 araçlık yardım konvoyu ile birlikte afetzedelere ulaştırmaya devam ediyor.

Afetten etkilenen bölgelerdeki afetzedelerin acil ihtiyaçlarına göre hazırlanan ve Gümüşhane Valisi Sayın Kamuran Taşbilek'in koordinasyonu ile gideceği noktaların belirlendiği yardım araçlarından yola çıkan ilk yardım tırının Adıyaman'a vardığını ve götürdüğü yardım malzemelerini afetzedelere dağıttıklarını belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanımız İsmail Akçay, ''İkinci yardım tırımızda Perşembe günü sabah saatlerinde Şanlıurfa'ya ulaştı ve bölgedeki AFAD görevlilerimiz koordinasyonunda yardım malzemelerimizi dağıtmaya başladı. Yine 3. yardım tırımızda Adıyaman'a varmak üzere.

'GTSO Yöneticilerimizde Bölgeye Yardım Amacıyla Gitti'

Son olarak özellikle Ekmek, Battaniye, Bebek Maması ve Bebek Bezi ile doldurduğumuz Kamyonet ve Minibüsten oluşan yardım araçlarımızda Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamızdaki yönetici arkadaşlarımızdan oluşan 6 kişilik bir gönüllü heyet ile birlikte Kahramanmaraş ilimize doğru yola çıktı. Bu araçlarımızda giden gönüllü yöneticilerimizde götürmüş oldukları yardım malzemelerini kendi elleri ile afetzedelerimize dağıtarak, onların yaralarını sarmaya ve destek olmaya çalışacaklar' dedi.

'Maddi Yardımlarınızı Birliğimiz Tarafından İletilen Hesap Numaralarına Yapabilirsiniz'

Maddi olarak yardımda bulunmak isteyenlerin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz nezdinde başlatılan yardım kampanyasındaki hesap numaralarına yapılabileceğini hatırlatan GTSO Başkanımız İsmail Akçay, ''Yardımlarınızı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından açıklanan hesap numaralarına yapabilirisiniz. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilgili hesap numaralarını mesaj atarak tüm üyelerimize duyurduk ve odamız web sayfası üzerinden yayınladık. İsteyen herkes Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası web sayfası üzerinden bağış yapacağı banka hesap numaralarına rahatlıkla ulaşabilir.

'Yardım Çağrımıza Destek Veren Herkese Gönülden Bir Kez Daha Teşekkür Ediyorum'

TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde yapmış olduğumuz yardım kampanyasına kayıtsız kalmayarak maddi ve manevi büyük destek olan iş dünyamıza, yardımların bölgeye ulaştırılması için araçlarını tahsis eden firmalarımıza, üyelerimize, esnaf ve tüccarımıza, Gümüşhane halkına, araçlarımızın hızlıca yola çıkması için canla başla mücadele veren çalışanlarımıza ve gönüllü gençlerimize ve bölgeye giderek yardımları kendi elleri ile dağıtarak oradaki afetzedelerimizin yaralarını saran GTSO yöneticilerimize ve gönüllülerimize bir kez daha teşekkür ediyorum '' ifadelerini kullandı. YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ.