KGF EYT DESTEK PAKETİNİ BEKLİYORUZ

21 MART 2023

KGF ( Kredi Garanti Fonu) tarafından verilecek EYT Destek Paketinin kıdem tazminatı ödeyecek olan KOBİ ve KOBİ dışı firmalar için önemli bir nefes olacağını vurgulayan GTSO (Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanımız İsmail Akçay, destek paketinin bir an önce açıklanarak iş dünyasının hizmetine sunulmasını istedi.

03.03.2023 tarihli 7438 sayılı kanun çerçevesinde çalışanlarına emeklilik nedeni ile kıdem tazminatı ödeyecek KOBi ve KOBİ dışı firmaların bir finans arayışı içerisinde olduğunu ve ihtiyaç duyulan finans desteğinin KGF tarafından sağlanmasının işverenlere rahat bir nefes aldıracağına vurgu yapan GTSO Başkanı İsmail Akçay,'' Bildiğiniz gibi 03.03.2023 tarihli 7438 sayılı kanun çerçevesinde çalışanlarına emeklilik nedeni ile kıdem tazminatı ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmalarımız için bu kıdem tazminatları çok büyük bir yük oluşturmaktadır. KGF Başkanımız ile yaptığım görüşmede firmalarımızın üzerindeki bu yükün azaltılması amacıyla KGF tarafından 50 milyar TL'lik bir kefalet limiti ayrıldığını, uygun faiz ve 6ay ödemesiz 36 ay vade ile firmalarımızın hizmetine sunulması için çalışmaların tamamlamak üzere olduğu bilgisini aldım.

EYT'nin çıkması ile birlikte işletmelerimiz için büyük bir soruna dönüşen kıdem tazminatından kaynaklanan finansmanın karşılanması için ihtiyaç duyulan desteğin KGF EYT Destek Paketi ile çözüleceğine inanıyoruz.

İşverenlerimizin dört gözle beklediği bu destek paketinin bir an önce açıklanmasını bekliyor, iş dünyamızın sorunlarına her daim önem veren ve bu sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla hemen gerekli çalışmaları başlatan TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğluna, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş'a, Maliye Bakanımız Sayın Dr. Nurettin Nebatiye ve bu değerli destek paketinin hazırlanmasında büyük emeği olan KGF Başkanımız Erdoğan Özegen'e iş dünyamız adına teşekkürlerim sunuyorum'' ifadelerini kullandı.