İL EKONOMİ VE SANTEK TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23 HAZİRAN 2023

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek Başkanlığında gerçekleştirilen 1. İl Ekonomi Toplantısı ve Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu(SANTEK) Toplantısına katılan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İsmail Akçay, toplantıda söz alarak, Şehrimizdeki ruhsatlandırılmış fakat üretim yapılmayan maden sahalarının çevreye ve insana duyarlı madencilik anlayışı ile üretime açılması ve bir an önce ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyledi.

Gümüşhane Valiliği Toplantı Salonunda ve Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek Başkanlığında gerçekleştirilen 1. İl Ekonomi Toplantısı ve SANTEK Toplantısına katılarak söz alarak taleplerini dile getiren GTSO Başkanı İsmail Akçay, ilk olarak şehrimizin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) kapsamına alınmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehrimizin TKDK Kapsamına alınması sürecinde vermiş olduğu değerli destekler için Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ve diğer kurumlara teşekkürlerini iletti.

'TKDK DESTEKLERİNDEN EN ÜST DÜZEYDE YARARLANMALIYIZ'

Toplantı kapsamında TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü Uzmanı tarafından yapılan sunumun ve vermiş olduğu bilgilerin çok değerli olduğunu belirterek, TKDK tarafından verilen hibe tutarlarının %80?leri bulduğunu ve bu desteklerden en iyi şekilde yararlanabilmemiz için şehrimizin gelecek günlerde açıklanacak olan TKDK proje çağrı dönemine iyi hazırlanması gerektiğinin altını çizen Başkan Akçay, '' TKDK desteklerinin şehrimizde en iyi şekilde anlatılması ve maksimum seviyede girişimcimizin ve insanımızın bu desteklerden yararlanabilmesi için Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Kurban Bayramından sonra Valimizin önderliğinde odamızda da bir bilgilendirme toplantısı düzenlemek için şimdiden uzmanlarımızı davet etmek istiyorum. El birliği ile inşallah bu destekleri şehrimizde en iyi şekilde anlatacak ve şehrimizin maksimum seviyede fayda sağlamasına gayret edeceğiz.

'ŞEHRİMİZDEKİ RUHSATLI MADEN SAHALARINI EN KISA SÜREDE ÜRETİME AÇMALIYIZ'

Şehrimizdeki üretim yapan üç büyük maden şirketinin şehrimize istihdam ve ekonomik açıdan çok büyük katkılar sunduğunu vurgulayarak insana ve çevreye duyarlı madencilik anlayışının her zaman ön planda olması gerektiğini belirten Başkan Akçay, 'Gümüşhane ilimizdeki bu üç büyük maden firmasından iki tanesinin rezervlerinin bitme aşamasına geldiği için artık işçi çıkarmak zorunda kaldıklarını duyuyoruz. Bu şehrimiz ve bizler için çok üzücü bir durum. Ancak şehrimizde çok sayıda ruhsatlı maden sahası olduğu ve işletilmediği söyleniyor. Bende madencilik alanında İhtisas Üniversitesi olan Gümüşhane Üniversitemizden ve değerli hocalarımızdan bu ruhsatlı alanların haritalandırılması ve mevcut durumunun ortaya çıkarılması için bir talep de bulundum. Böylece rezerv açısından uygun olan ve işletilmeden bekletilen maden sahalarını üretim için rezerv arayan maden firmalarımız ile buluşturarak, oluşabilecek işten çıkarmaların ve ekonomik kaybın önüne geçilmesi mümkün olabileceğini düşünüyorum. Bunu başarabilirsek şehrimiz için çok önemli bir konuyu çözüme kavuşturmuş olacağız ' dedi.

'KAMU KURUMLARIMIZ YAPCAKLARI ALIMLARI 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU KAPSAMINDA İHALE İLE ALIM YAPMALIDIR'

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yapmış oldukları alımları 'Satın Alma' ve ya kısım kısım doğrudan teminler yerine 4734 Sayılı Kamu İhale Mevzuatına uygun olarak toplu olarak yapmasının rekabet ortamına daha uygun olacağı konusunda da görüşlerini ifade eden GTSO Başkanı İsmail Akçay, '4734 Sayılı Kamu İhale Mevzuatına uygun olarak ihale ile yapılan alımlarda ihaleye katılacak kişi ve firmalar arasında hem daha adil bir rekabet ortamı oluşacak, hem de kurumlarımız alçakları ürün ve hizmeti daha uyguna alma imkanıyla daha fazla kar edeceklerdir. Bunun için kamu kurum ve kurumlarımızdan yapacakları alımları bu anlayış içinde yapmalarının hem şehrimiz hem de ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağı görüşündeyim''  ifadelerini kullandı.