'HAKKIN VE HALKIN İRADESİNDEN BAŞKA HİÇBİR GÜCÜ KABUL ETMEDİK, KABUL ETMEYECEĞİZ'

13 TEMMUZ 2023

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 7. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

''15 Temmuz günü kalkışılan hain darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizde bir kardeş kavgası başlatarak, iç savaş ortamı yaratmak ve Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Ancak Allah'a şükürler olsun ki 15 Temmuz günü başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese göstererek, bu hain darbe girişimine teşebbüs eden tüm hainlere gereken cevabı vermiştir.

Milletimiz canı pahasına Türkiye Cumhuriyeti devletini Milletin iradesi dışındaki hiçbir gücün yönetemeyeceğini darbeye karşı dik durarak açık şekilde ilan etmiştir. Bu, tüm dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Bizler ülkemiz ve milletimiz için her zaman daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Bir kez daha 15 Temmuz'u asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı belirterek, şehitlerimizi rahmetle yad ediyor güvenlik güçlerimize, gazilerimize ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum'' ifadelerini kullandı.