GTSO FİRMALARA DIŞ TİCARET EĞİTİMİ VERECEK

03 AĞUSTOS 2023

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız( GTSO) ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına işbirliğinde ilimizde faaliyet gösteren firmaların ihracat potansiyellerinin artırılması amacıyla Dış Ticaret Eğitimleri düzenlenecek.

Gümüşhane'de faaliyet gösteren firmalarının üretmiş oldukları ürünleri ihraç edebilmeleri ve kendilerine ulusal pazarlarda daha kolay müşteri bulabilmeleri için firmalara GTSO tarafından dış ticaret eğitimi ve danışmalığı hizmeti verilecek.

Üretim yapan ve artık üretmiş olduğu ürünleri ulusal pazarlara açılarak ihracat yapma hedefinde olan firmaların dış ticaret işlemlerine ve mevzuatına yönelik bilgilendirilmesi ,nitelikli personel yetiştirilmesi ve bu firmalara danışmanlık sağlanması amacıyla Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje içeriği hakkında bilgi veren GTSO Başkanımız İsmail Akçay, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve DOKA tarafından desteklenen proje sayesinde firmaların dış ticaret alanında ihtiyaç duydukları tüm bilgiye ve danışmanlığa bu eğitim sayesinde ulaşabileceklerini söyledi.

'FİRMALARIMIZIN GÜÇLÜ OMA YOLU İHRACATTAN GEÇİYOR'

Odamız tarafından yapılan saha çalışmaları sayesinde firmalarımızın dış ticaret alanında duymuş oldukları nitelikli eleman ihtiyacını karşılama, mevcut personelin ihracat konusundaki niteliklerinin artırılması ve ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmetinin sağlanması amacıyla hazırlanan proje sayesinde firmalarımızın bu ihtiyaçlarına cevap vereceklerini aktaran Başkan İsmail Akçay, GTSO tarafından hayata geçirilen bu proje sayesinde firmalarımız hem ihracat konusunda ihtiyaç duydukları nitelikli bilgiye rahatlıkla kavuşacak, hem de ihtiyaç duydukları tüm soruları ve bilgileri eğitmenlerimize danışarak danışmanlık alabileceklerdir. Kısacası ihracatın yolu ve bu yolda firmalarımızın nasıl ilerlemesi gerektiği en kapsamlı şekilde anlatılacak. Eğitim sonucunda ise ilimizde üretim yapan firmalarımızın dış ticaret hacimleri artarken, ihracat yapabilen firma sayımızda da artış meydana gelecektir. ?ifadelerini kullandı.