GTSO BAŞKANIMIZ AKÇAY'DAN AHİLİK HAFTASI KUTLAMA MESAJI

19 EYLÜL 2023

'Milletimizin yüzyıllardır sahip olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en somut örneklerinden birisi de Ahilik Teşkilatı'dır. İş hayatında başarıyı, alın terine, dürüstlüğe ve iyi bir meslek ahlakına dayandıran Ahilik Teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, sosyal, kültürel ve ekonomik bir oluşumdur.

Kurmuş olduğu Ahilik Teşkilatı ile sosyal, iktisadî ve siyasî hayatımızı etkileyen, Türk-İslâm tarihinin önemli şahsiyetlerinden olan Ahi Evran'ın Türk esnaf ve sanatkârlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılması hem ekonomik gelişme hem de sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşımaktadır.

Esnaf ve sanatkârın piri Ahi-Evran'ın da dediği gibi ' Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.' vizyonunu ile sonsuza dek kendine şiar edinecek, geleceğe emin ve güçlü adımlarla yürümeye devam ederek, bu değerlere sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ahilik Teşkilatı'nın kurucusu Ahi Evran-ı rahmet ve minnetle yâd ediyor, başta Türkiye ekonomisinin mihenk taşı olan esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm esnaf ve tüccarımızın ve iş dünyamızın Ahilik Haftasını kutluyorum.'