DOKAP DESTEKLİ ARI KEKİ ÜRETİM TESİSİ AÇILDI

02 EKİM 2023

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Gümüşhane Arı Yetiştiricileri Birliğince ortak hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından yüzde 70 hibeyle desteklenen 247 bin TL bütçeli ''Arı Keki Üretim Tesisi Projesi" kapsamında İŞGEM'de kurulan Arı Keki Üretim Tesisi düzenlenen törenle açıldı.

İŞGEM'de kurulan Arı Keki Üretim Tesisi açılış törenine katılan GTSO Başkanımız İsmail Akçay, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü uzmanlarından tesis ve üretilen ürünler hakkında bilgi aldı. Gümüşhane Vali Yardımcısı Bahar Kaya, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesen GTSO Başkanımız İsmail Akçay,teşvik kapsamında arıcılara koruyucu maske, eldiven ve körük gibi arıcılık malzemelerini dağıttı.

Tarım ve Orman Müdürü İl Dr. Ahmet Mesut Kıraç, kurumlarınca hazırlanan projeler dahilinde arıcılığa desteklerin devam edeceğini belirterek, Gümüşhane'de arı kolonisi sayısını artırarak kalite düzeyi çok yüksek olan Gümüşhane balını kendi markasıyla, uygun ambalajlarda ve prosedürle de pazarlanmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Üreticilere arıcılık malzemelerinin dağıtımının yapılmasının ardından sona eren programa Vali Yardımcısı Bahar Kaya, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, İl Genel Meclisi ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İsmail Akçay ve Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Arıcılar Birliği Başkanı Özcan Köprülü, Ziraat Odası Başkanı Adem Okur ve arıcılar katıldı.

DOKAP DESTEKLİ ARI KEKİ ÜRETİM TESİSİ AÇILDI DOKAP DESTEKLİ ARI KEKİ ÜRETİM TESİSİ AÇILDI DOKAP DESTEKLİ ARI KEKİ ÜRETİM TESİSİ AÇILDI DOKAP DESTEKLİ ARI KEKİ ÜRETİM TESİSİ AÇILDI