SANAYİ SİCİL BELGESİ ALANLAR İÇİN SON GÜN 30 NİSAN 2014

06 MART 2014

SANAYİ SİCİL BELGESİ ALANLAR İÇİN  SON GÜN 30 NİSAN 2014

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 5 inci maddesi gereği, sanayi işletmelerinin 2013 yılına ait faaliyetlerini beyan edecekleri Yıllık İşletme Cetvelini verme süresi 30 Nisan 2014 tarihinde sona erecek.

Yıllık İşletme Cetvelleri elektronik ortamda alındığından özellikle Nisan ayının ortalarından itibaren sistemde yavaşlama ve yoğunluk yaşandığından  sanayi işletmelerinin yıllık işletme cetvelini verme işini son güne bırakmamaları gerekmektedir. Yıllık İşletme Cetvelleri Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine gitmeden elektronik ortamda https://sanayisicil.sanayi.gov.tr internet adresinden de  verilebilmektedir. Ayrıca Sanayi Sicil Belgesi olan Odamız mensuplarının Ticaret Sicilinde yaptırdıkları tüm değişiklikleri (Unvan, adres, hisse devri, iştigal konusu, sermaye, imza yetkilisi vb) değişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir.

Yıllık işletme cetvellerini  Nisan ayı sonuna kadar, Ticaret Sicilinde yaptırılan değişiklikleri ise tescil tarihinden itibaren en geç 1 ay içerisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne bildirilmemesi halinde işletmelere 2014 yılı için Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce 759,00 TL. idari para cezası uygulanacaktır.  Ticaret ve Sanayi Odası mensuplarımızın cezalı duruma düşmemesi için, son günleri de beklemeden konuyla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. Mensuplarımıza önemle duyurulur.

İsmail AKÇAY