DOĞRU KARIYER MUTLU BIREYLER PROJESI KARIYER PLANLAMA TOPLANTISI

04 NİSAN 2014

Doğru Kariyer Mutlu Bireyler Projesi Kariyer Planlama Toplantısı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Portekiz Miranda do Corvo Belediyesi ortaklığında yürütülen Doğru Kariyer Mutlu Bireyler Projesi kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde söyleşi programı gerçekleştirildi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY ve Disiplin Kurulu Başkanı Zekai ARAZ’ın söyleşi konu olarak programda yer alarak Meslek Lisesi Öğrencileri ile İş ve Hayat tecrübelerini paylaştılar.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay;  “1980 yılında iş hayatına atıldığını ancak Sanayi ve Ticaret Odasına bir yıllık bir süreç sonunda üye olabildiğini bugün gelinen noktada bunun 5 dakikaya düşürüldüğünü ifade etti. Odaya kayıt olurken buranın bir gün başkanı olacağını hedefledim. Dün bizler herşeyden mahrumduk. Bugün siz değerli öğrenciler önünüze çıkabilecek olan fırtınalar öncesi sizleri uyaran Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü gibi bir desteğiniz var. Sizler tecrübeli insanların tecrübelerinden yararlanmalısınız. Biz sizlerin daha girişimci, paylaşımcı, eğitimli ve misyon sahibi olmanızı istiyoruz. Kariyer planlaması okul yıllarında başlar ve hayat boyu devam eder. Unutmayın ki öğrenmenin yaşı da, zamanı da ve sonu da yok” dedi.

İkinci konuşmacı İşadamı Zekai Araz hayatından ibret verici öykülerle süslediği konuşmasında gençlere risk almaları gerektiğini, her şeyden önce başarılı olmak için inançlı olmanın gerektiğini, hayal etmenin yanında hayallerinizi gerçekleştirmenin ilk şartının ilk adımı atmalarının gerekliliğinden bahsetti.

Program sonunda İsmail Akçay ve Zekai Araz’a plaketlerini takdim eden Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş; Öncelikle Gümüşhane’nin iş hayatına yön veren bu iki değerli insanı tanımaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Biz Milli Eğitim ailesi olarak siz değerli gençlerimize her şeyi öğretebiliriz ancak önemli olan edindiğiniz bilgilerin davranış haline getirilerek hayata geçirilmesidir. Bunu sağlayan ve Gümüşhane’de her zaman yanımızda olan İsmail Akçay ve Zekai Araz beylere sizlerin adına en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.