KOZA ALTIN İŞLETMELERI ÇALIŞANLARI TICARET SANAYI ODASINDA

07 KASIM 2014

KOZA Altın İşletmeleri Çalışanlarının Odamızı ziyareti

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Demirkaynak köyünde ki Koza Altın İşletmelerinde çalışan ve madende faaliyetlerin durması nedeniyle uzun bir süredir işsiz kalan ve bugüne kadar çeşitli kurumlar nezdinde yaptıkları girişimlerden sonuç alamayan yaklaşık 80 işçi gergin bir şekilde Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’na gelerek Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY’la görüşmek istediler. Başkan AKÇAY’da Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunu açarak toplantı yapılmasını sağladı.

Zor durumda olduklarını söyleyerek gergin ve yüksek tansiyonla başlayan toplantıda, Koza Altın İşletmeleri çalışanları 7 aydır 700 işçinin mağdur olduklarını belirttiler. Yedi aydır beklediklerini, Koza Altın İşletmeleri Mastra şubesinin izinlerinin iptal edilmesine bir anlam veremediklerini ilettiler. KOZA Altın İşletmeleri Mastra Şubesinin madencilik alanında en üst düzeyde güvenlik önlemleri uygulayarak çalıştığını, madencilik alanında her türlü eğitimi aldıklarını, burada çalışmalarından dolayı kendilerine insanca muamele yapıldığını, ücretlerini zamanında aldıklarını madenin kapatılmasına bir anlam veremediklerini belirttiler.

KOZA Altın İşletmeleri Mastra Şubesi çalışanları; devlete karşı gelmediklerini, Gümüşhane’den hain de çıkmayacağını söylediler. İlgili kurumlar nezdinde yaptıkları görüşmelerden herhangi bir sonuç alamadıklarını, benzer madenlerin çalışma ruhsatları yenilenirken Gümüşhane’deki madenin kapatılmasına bir anlam veremediklerini belirttiler.

Madenin kapatılmasına sebep şirketse, şirkete en ağır kanuni müeyyidelerin uygulanmasını, bu kadar insanın mağduriyetinin önlenmesini istediklerini belirttiler.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY’dan mağduriyetlerinin giderilmesi için yardımcı olmasını, köprü vazifesi görmesini talep ettiler.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY’da biz bir meslek odasıyız. Bu konularda bizim bir yaptırım gücümüz yoktur. Madenin kapatılmasıyla işsiz kalan sizlerin durumunu anlıyorum. Mağdur olduğunuz doğrudur. Mağduriyetinizin giderilmesi için iş taleplerinizi ilgililere iletip elimizden geleni yapacağız dedi.

KOZA ALTIN İŞLETMELERI ÇALIŞANLARI TICARET SANAYI ODASINDA KOZA ALTIN İŞLETMELERI ÇALIŞANLARI TICARET SANAYI ODASINDA