İŞ-KUR TEŞVIKLERI VE İŞVERENLERE SAĞLANAN DESTEKLER KONULU TOPLANTI YAPILDI.

10 EYLÜL 2015

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASINDA
İŞ KUR TEŞVİKLERİ VE İŞVERENLERE SAĞLANAN DESTEKLER
KONULU TOPLANTI YAPILDI

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu, Gümüşhane İş-Kur İl Müdürlüğünün katkıları ile Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda İş-Kur Teşvik ve Destekleri ile  İş-Kur’un İşverenlere Sağladığı Destekler konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılışında Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY  ; En büyük eksikliğin bilgi eksikliği olduğunu, bu nedenle işverenlerimizin bu eksikliğini gidermek için zaman zaman çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde kurum yöneticileri ve uzmanlarının davet edildiği bilgilendirme ve eğitim toplantıları gerçekleştirildiği, bu toplantının da bu kapsamda düzenlendiğini belirterek Gümüşhane İş-Kur İl Müdürü Dilek Şehnaz AŞICI ve İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Hasan GÜLER’ e sağlayacakları katkılardan, katılımcılara da katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Gümüşhane İş-Kur İl Müdürü Dilek Şehnaz AŞICI ;  İş-Kur’un faaliyetleri ve yapmış olduğu çalışmalar hakkında yapmış olduğu genel bilgilendirmenin ardından İş-Kur’un uygulamakta olduğu İş ve Meslek Danışmanlığı hakkında bilgi verdi .

İş Kur İl Müdürü Dilek Şehnaz AŞICI ; İş Kur Pasif İstihdam politikaları, İşsizlik sigortası ve uygulamaları, Ücret Garanti Fonu, Kısa Çalışma Ödeneği, İş Kaybı Tazminatı, İşbirliği Yöntemi İle Mesleki Eğitim, Çalışanlar Yönelik Mesleki Eğitim, Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimi, İş-Kur İşbaşı Eğitim Programları ve İşbaşı Eğitim Programlarında çalıştırılan işçilerin istihdamında sağlanan teşvikler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Program katlımcıların sorularının İş-Kur İl Müdürü Dilek Şehnaz AŞICI ve İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Hasan GÜLER tarafından cevaplaması ile sona erdi.

İŞ-KUR TEŞVIKLERI VE İŞVERENLERE SAĞLANAN DESTEKLER KONULU TOPLANTI YAPILDI. İŞ-KUR TEŞVIKLERI VE İŞVERENLERE SAĞLANAN DESTEKLER KONULU TOPLANTI YAPILDI. İŞ-KUR TEŞVIKLERI VE İŞVERENLERE SAĞLANAN DESTEKLER KONULU TOPLANTI YAPILDI. İŞ-KUR TEŞVIKLERI VE İŞVERENLERE SAĞLANAN DESTEKLER KONULU TOPLANTI YAPILDI.