26 EYLÜL 2011

Toplantıda bir konuşma yapan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamızın, üyelerimizin hizmetine 24 saat açık olduğunu, bizlerinde Gümüşhane menfaatine olacak her türlü etkinlikte Hizmet Binamızla ve Yönetim Kadromuzla var olduğumuzu elimizi taşın altına koyacağımızı ve bize düşen hiçbir sorumluluktan kaçmayacağımızı ifade ederek, İlimizin meselelerinin çözümünde her türlü yardıma hazır olduğumuzu, Odamızda asla siyasi düşünce ve kişi ayrımı yapılmadığını ve yapılmayacağını da ifade ederek, Kurumsal olarak tüm siyasi parti, Kurum ve Kuruluşlarla, diğer sivil toplum kuruluşlarına aynı mesafede ve yan yana olduğumuzu ifade etmiştir.”

Daha sonra İlimiz hakkındaki sorunlar, yapılan ve yapılması gereken konular hakkında bilgi veren Milletvekilimiz Sayın Doç Dr. Kemalettin AYDIN“ İlimizde Eğitim konusunda bir sıkıntılarının olmadığını, Yüksek Öğrenim için Ranza sistemine geçilerek yurt kapasitesinin artırıldığını, yeni yurtlar yapılması için gerekli yer ve ödeneklerin tahsis edildiğini, İlimizin şehir geçişlerinin İlçelerle bağlantı yollarının da çalışmalarının devam ettiğini, Zigana Tünelinin daha düşük kot seviyelerinde yeni bir tünel yapımı için proje çalışmalarının devam ettiğini, şehir geçişi bölünmüş yol çalışmalarına başlandığını ve 3 yıl içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini, İlimizde yeni bir Hastane yapılması için çalışmaların devam ettiğini, İlimizde Tarım il Müdürlüğü kayıtlarında belirli miktar kadar çiftçi kayıt sisteminde kayıt olmadığından (İPARD) 49 İli kapsayan tarımsal teşvik sistemine alınmadığını, ancak İlimizin Köy Bazlı katılımcı Yatırım programlarında % 50 hibelerle büyük teşvikler aldığına vurgu yaparak, Kelkit- Şiran ve Köse Bölgesinin de tarımsal faaliyetlerini daha üst seviyelere çıkarılması için bir takım çalışmalar olduğu ifade ederek, İlimizle ilgili bana gelecek tüm taleplerle bire bir yakından ilgileneceğimi diğer milletvekillimizle paylaşım içinde olacağımızı kişisel olarak tayin ve atamalarla ilgili taleplere sıcak bakmadığımı asıl işlerinin de bu olmadığını ifade etmişlerdir.

Toplantının sonunda iktidar partisi olan AK Parti ve Esnaf ve Tüccarın Temsilcisi olan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası bilgi alış verişinde bulunularak gündemi takip etmeye, Gümüşhane’nin sorunlarına birlikte çözüm üretmeye gayret göstereceklerini belirttiler.

GÜMÜŞHANE MILLETVEKILI DOÇ. DR KEMALETTIN AYDIN, GÜMÜŞHANE TICARET VE SANAYI ODASI MECLIS, YÖNETIM KURULU, MESLEK KOMITELERI VE DISIPLIN KURULU ÜYELERI ILE YEMEKLI SOHBET TOPLANTISI DÜZENLEDI. GÜMÜŞHANE MILLETVEKILI DOÇ. DR KEMALETTIN AYDIN, GÜMÜŞHANE TICARET VE SANAYI ODASI MECLIS, YÖNETIM KURULU, MESLEK KOMITELERI VE DISIPLIN KURULU ÜYELERI ILE YEMEKLI SOHBET TOPLANTISI DÜZENLEDI.