TOBB 73. GENEL KURULU YAPILDI

24 MAYIS 2017

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 73. Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde TOBB ETÜ Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, TOBB delegeleri, camianın temsilcilerinin katıldığı genel kurula odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız  İsmail Akçay, Meclis Başkanımız Sebahattin Uçar, Yönetim Kurulu Üyemiz Hüseyin Ceylan, Meclis Üyelerimiz Ali Şişman, Kamuran Gündüz, Adem Köse ve  Genel Sekreterimiz Lütfi Kılıç katıldı.

Konuşmasına,  'Zaman, daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanma zamanı. Türkiye'nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı' Sözcükleri ile başlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, '' Yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararlar daha hızlı alınıp uygulanacak. Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece ekonomide yeni bir büyüme modelini ve kalkınma hamlesini hazırlayabileceğiz' dedi.

TOBB'un 73.üncü Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Sayın  Recep Tayyip Erdoğan ise daha öncede söylemiş olduğu yerli Otomobil çağrısını da yineledi. Erdoğan, "Diyorum ki, gelin şu yerli, yüzde yüz üretimi olan otomobilimizi Türkiye Odalar ve Borsalar camiası içerisinden çıkaralım. Ben diyorum ki, TOBB çatısı altından yüzde yüz yerli otomobilini çıkarsın" dedi. Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın  bu sözleri üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu söz isteyip, "Sayın Cumhurbaşkanım biz bunu yaparız. Siz yeter ki yanımızda olun. Siz bizim yanımızda olduktan sonra biz bunu yaparız" dedi.

TOBB 73. GENEL KURULU YAPILDI