07 ARALIK 2011
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından (DOKA) Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Turizmde Bölge Potansiyelinin Harekete Geçirilmesine Yönelik Mali Destek Programı kapsamında Gümüşhanede Turizm Sektörüne Ara Eleman Yetiştirme Projesinin Gümüşhane Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bünyesinde devam eden uygulamalı eğitimleri sona erdi.
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY Sosyal Sorumluluk kapsamında 2004 yılından beri Uygulamakta olduğumuz 11.ci proje olan Gümüşhanede Turizm Sektörüne Ara Eleman Yetiştirme Projesi ile ilimizin gelişiminde var olan kapasitesi ile turizm ve hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye ara eleman yetiştirilmesine, kursiyerlerimizin kişisel gelişimine ve kendilerine olan güvenin artmasına katkı sağlayarak işsizlik sorununa çözüm üretmeyi hedeflediklerini belirtti.
Proje kapsamında Gümüşhane Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Atölyesi ve Servis Atölyesine kazandırılan Uygulamalı Mutfak ve Servis Ekipmanlarının öğrencilerin eğitimine katkı sağlamasını ümit ettiklerini belirtti.
Gümüşhane Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin TÜRKFİLİZ ve Okul idarecileri tarafından Okulun faaliyetleri ve Projenin Uygulamalı Eğitimleri hakkında bilgi verildi.
Gümüşhanede Turizm Sektörüne Ara Eleman yetiştirme Projesi kapsamında Gümüşhane Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Bünyesinde bulunan mutfak için alınan ekipmanlar ve kursiyerlerin uygulama eğitimleri yerinde incelendi.
Proje kapsamında iki etap halinde 140 kursiyerin eğitimden geçirileceği, bu eğitim üç aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada kusiyerlere teorik eğitim, ikinci aşamada okulda uygulamalı eğitim tamamlandı. Eğitimlerin üçüncü aşaması ise işbaşında staj eğitimi olarak gerçekleştirilecektir. Kursun sonunda kursiyerlere verilecek eğitim sertifikası ile sektörde kalifiye eleman olarak çalışabileceklerdir.
Teorik eğitimler Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası salonlarında verilmiştir. Uygulamalı eğitimler kapsamında Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde kursiyerlere Mutfakta Servis, Uyulması gereken sağlık kuralları, Misafirlerin karşılanması ve servis usulleri ile ilgili 24 saat eğitim verildi.
Projenin birinci etabının son aşamasında kursiyerler Aralık ayı boyunca işyerlerinde staj uygulaması ile devam edeceklerdir.
HABER GÖRSELLERİ
Sosyal Medyada Paylaş