TARİHÇE

Gümüşhane ili tarihi ipek yolu üzerinde yer almasından dolayı yıllarca ticaret merkezi olarak bu tarihi yolu kullanan tüccar ve esnaflara ev sahipliği yapmıştır. Cumhuriyet döneminde alınan Kalkınma Planları Kararlarıyla birlikte gelişme sürecine giren şehir ekonomisinde sanayi ve ticaret hayatının canlanması, bilinçli ve sistematik gelişmelerin ülke geneline yayılabilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar neticesinde 1927 yılında Bakanlık izni ile Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası kuruldu.

Yıllar içerisinde Gümüşhane deki imalat sanayindeki ve tarımsal faaliyetlerdeki artışın sonucu olarak odamızın da günün şartlarında vermiş olduğu çabalar neticesinde 2000 yılında şehrimize bir Organize Sanayi Bölgesi kazandırılmıştır.

Bugün ise 7 meslek komitesinde 735 üyesi ve 5 personeli ile Gümüşhane ekonomisine hizmet etmektedir. Kurulduğu günden bu yana, Gümüşhane ekonomisinin sağlıklı ve emin adımlarla gelişmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası; Gümüşhaneli tüccar ve sanayicisin, büyük özveri örneği göstererek yaptırdıkları modern binasında uzman, deneyimli ve özverili personeliyle tüm üyelerine en üstün çaba ve gayret ile hizmet vermektedir. Hizmet kalitesini zirveye taşıma heyecanını sürekli muhafaza eden GTSO, uluslararası standartlarda üyelerine hizmet verebilmek amacıyla toplam kalite yönetimi noktasında tüm personelini eğitmiştir. Hizmet kalitesini TSE-ISO-EN 9001:2015 belgesiyle ve Akreditasyon sertifikası ile tescilleterek uluslararası standartlarda da hak ettiği yeri almıştır.

Mesleki ahlâk ve dayanışmayı koruma, ticaretin ve sanayinin genel menfaatlerine uygun surette gelişmesini sağlama, Meslek faaliyetleri hakkında Bakanlıklara teklif ve önerilerde bulunma görevlerini layıkıyla yerine getiren Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, dün olduğu gibi bugün de, üyelerinin bilinçlendirilmesi için yoğun eğitim programları organize etmektedir.

Eksiksiz ve zamanında hizmet, sürekli iyileştirme, teknolojik alt yapıyı kurma ve geliştirme, çalışanların eğitimi ve örnek bir kuruluş olma gibi temel ilkelerle yoluna devam eden Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, Gümüşhane ekonomisini her zaman daha ileri ufuklara taşıma kararlığındadır.